22. heinäkuuta 2012

私が恋愛できない理由 - Watashi ga renai dekinai riyuu



Tänään olisi vuorossa japanilainen Watashi ga renai dekinai riyuu eli The Reason I Can't Find Love.

Päädyin tämän draaman pariin alunperin lähinnä siksi, että siinä on Yoshitaka Yuriko ja Karina, joita molempia olen nähnyt aikaisemmin Love Shuffle-draamassa. Pidin erityisesti Yoshitakasta silloin ja vieläkin. Molemmat ovat hyviä näyttelijöitä, mutta myös muut tämänkertaisen draaman näyttelijöistä tekivät loistavaa työtä. Se onkin tämän sarjan parhaita puolia.

Renai dekinai riyuussa seurataan kolmen nuoren naisen elämää, lähinnä ihmissuhdeita, mutta myös töihin liittyviä kommelluksia (vaikkakin nämä ovat usein sama asia). Draaman aikana he keskustelevat keskenään muun muassa miehistä ja suhteistaan ja siitä miksi on niin vaikeaa löytää ns. oikeaa ja kestävää rakkautta.


Juonenkäänteet olivat pitkälti ennalta-arvattavia, mutta mitäs muutakaan romanttisissa draamoissa voisi olettaa tapahtuvan kuin sitä mitä tapahtuikin. Mielestäni tapahtumat olivat kuitenkin suurimmaksi osaksi loogisia ja uskottavia; tuli sellainen olo, että näin juuri oikeassakin elämässä asiat toimivat, harmi vain. Hyvin todentuntuista siis, pidin siitä.
Välillä hahmot olivat kuitenkin hieman saamattomia... Halusivat jotain mutta eivät tehneet mitään sen saavuttamiseksi. Ja sitten yhtäkkiä loppua kohden tarina muuttui rakkauden etsimisestä itsensä etsimiseksi ja lopputulos liittyikin paljolti siihen, että naiset löysivät jotain sellaista mitä he eivät tienneet etsineensä.
Lopetus oli kylläkin virkistävän erilainen ja jäi tavallaan kesken, ettemme välttämättä tiedä minkälainen heidän loppuelämänsä tulee olemaan. Kaikkea ei täydykään vääntää rautalangasta.



En jäänyt missään vaiheessa koukkuun, mutta halusin silti katsoa tämän loppuun. Halusin nähdä minkälainen kokonaisuus draamasta oltiin saatu aikaan ja hyvähän se oli. Ja kuten sanoin aikaisemmin, näyttelijät olivat tämän draaman parasta antia.
Kyllä tämän kertaalleen ainakin katsoo. ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti