28. elokuuta 2010

Loveless



Kun ensin näin tämän, jouduin miettimään useamman minuutin uskallanko edes koko PV:tä katsoa. Sitten tajusin että koska minulla on kyseinen sinkku kuitenkin tilauksessa, en voi biisiä vältellä ikuisestikaan, joten uskalsin lopulta painaa playta...

Ensimmäisen kuuntelu-/katselukerran jälkeen en oikeastaan osannut sanoa mitä mieltä olin biisistä... Bändin kaksi kitaristia, basisti ja rumpali osaavat kyllä todellakin soittaa ja siinä mielessä biisi on hyvä. Mikun ääni tuntuu olevan jopa hieman parempi, joten ei siinäkään puolessa ole mitään valittamista.
Kai tässä minun epäröimisessäni on pohjimmiltaan kyse siitä, etten osaa suhtautua näiden kahden asian yhdistelmään... Mikun ääni ja persoona on niin tuttu An Cafesta, hän kytkeytyy sinne niin vahvasti etten voi olla ajattelematta, että hän on Lc5:ssa vain vierailemassa ja palaa hetikohta takaisin Antikuiden pariin. Ristiriita syntyy siinä vaiheessa kun toinen puoli minusta toivoo että Antikut tulevat pianhetinyt takaisin, mutta toinen puoli toivoo tauon kestävän vielä hieman kauemmin, jotta saisimme nähdä Lc5:n täyden potentiaalin. Yhden biisin perusteella on vähän hankala arvostella kaikkia puolia.

Olen tässä kirjoittaessani Lovelessia kuunnellut useamman kerran putkeen ja alan vähitellen tottumaan siihen. Ei tämä huono kappale ole missään nimessä, ei todellakaan. Kunhan vain en yrittäisi jatkuvasti löytää Lc5:sta kaikkia mahdollisia vikoja, jotka tekisivät siitä loputtoman paljon huonomman kuin An Cafesta, pärjäisin jo oikein hyvin... Aina sopii yrittää.


PS: Älkää käsittäkö väärin. Pidän kyllä Lc5:stä, eikä minulla ole mitään ketään jäsentä kohtaan, kaikkien vähiten Mikua. Mutta kun vokalisti on kuitenkin se kuuluvin osa mitä tahansa bändiä, ei ole yhtäkkiä helppoa kuunnella häntä ihan erilaisessa bändissä kuin mihin on tottunut. Ja kun tähän lisätään se, että An Cafen jääminen tauolle oli muutenkin vaikea paikka, minulla kestää nyt hetki ennen kuin myös alitajuntani (joka on siis edelleen kiinni Antikuissa) sopeutuu ajatukseen Mikusta jonkun muun bändin riveissä. Ehkä kerron teille lisää ajatuksistani tämän biisin kohdalla kunhan onnistun ensin tottumaan siihen... tai vaikka sitten kun saan itse sinkun käsiini. Ties vaikka B-puoli olisi jotain tajunnanräjäyttävää. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti