Eli olen opiskellut kuin hulluna eilen olleeseen japanin loppukokeeseen. Tai oikeastaan sen kokeen piti olla jo viime viikon keskiviikkona, mutta ruotsalaisten mahtavan huonon ilmoituskyvyn takia ehdimme jo raahautua jännittyneinä koululle kun opettaja vasta pystyi ilmoittamaan, että koe onkin vasta nyt maanantaina.
Aluksi ärsytti ja paljon, koska olin jo ehtinyt henkisesti valmistautua siihen, että koe on keskiviikkona ja sitten voi taas ottaa kesän rennosti. Mutta sitten siinä hetken puhistuani otin härkää sarvista ja käytin ylimääräiset päivät pänttäämiseen.
Saimme edellisen vuoden kokeen harjoituskokeeksi ja koska kokeet eivät yleensä ole hirveästi muuttuneet aikasemminkaan, keskityin pänttäämiseen sillä oletuksella, että kokeessa kysytään samanlaisia asioita kuin viimekin vuonna.
Okei, se auttokin, sillä jos kokeessa olisi ollut pelkästään se samanmoinen osa kuin aikaisemmin, se olisi mennyt helposti läpi, mutta eipä tietenkään. Kokeessa oli nimittäin myös ihan ninjana toinenkin osio, joka vaikeudessaan lähestyi jo äärentöntä.
Jos edellisvuoden kokeessa oli maksimipistemäärä 90, nyt samanmuotoisen osuuden pisteet olivat 70, mutta se ninjaosio olikin saanut osakseen 100 pistettä ja tehtävät olivat sen mukaisia. O__o"
Selvennän vielä sen verran, että saamme Tukholmasta radikaalimonisteen, jossa on siis kaikki sinä lukukautena käytävät kanjit, niiden radikaalit, lukutavat, ehkä joitain huomioita vetojärjestyksestä sun muista ja jokaisesta merkistä yksi tai kaksi esimerkkiyhdistelmää niistä lukutavoista. Tämä sama opettaja, joka tämän radikaalimonisteen tekee, laatii myös loppukokeen kanjien osalta, eli on luonnollista että hän laatii kokeen itse radikaalimonisteeseen valikoimiensa yhdistelmien perustella, eikö? Tämä helpottaa myös opiskelijoita, sillä näin ehdottomasti ulkoa osattavien yhdistelmien määrä on jo hallittavissa.
Mutta sitten pääsemmekin tähän ninjaosioon.
Meillä on siis käytössä kanjikirjat, joissa jokaisen kanjin kohdalla on x-määrä esimerkkiyhdistelmiä. Tämä määrä vaihtelee kolmesta aina vajaaseen kahteenkymmeneen. Keskimääräisesti niitä on varmaan se noin kymmenen. Sitten kun lisätään tähän yhtälöön se, että niitä opeteltavia kanjeja on se 250 (? suurin piirtein. En ihan tarkkaa määrää tiedä, mutta jossain noissa lukemissa se taitaa olla) niin pikaisella laskutoimituksella saa opeteltavien yhdistelmien määräksi 250 kertaa 10 eli ihan järkyttävän paljon. Nämä kaikki olisi siis teoriassa pitänyt osata siinä ninjaosiossa (ei tietenkään näitä kaikkia siinä kysytty mutta koska aluetta ei pystynyt mitenkään rajaamaan niin kuin radikaalimonisteen kanssa, niin olisi siis pitänyt opetella ne kaikki). Vertauksen vuoksi: radikaalimonisteessa yhdistelmiä on melkein tasan 300.
Totta kai meidän täytyy nämä kanjit hallita ja osata lukea ja muuta sellaista, mutta on jo hieman kohtuutonta pyytää opettelemaan rajatonta määrää yhdistelmiä ihan vaan siksi koska.
Puh. Ei tuota ranttia tarvitse edes lukea, halusin vain purkaa paineita. x) Minua kyrsii, kun pänttäsin ja olisin päässyt läpi, jos kokeessa olisi ollut vain se yksi osio. Tulokset eivät tietenkään ole vielä tulleet, mutta tiedän kyllä itsekin ettei se toinen osio mennyt läpi, eli edessä on uusinta joskus kesäkuussa. Mahtavaa.
No, minulla alkoi joka tapauksessa nyt kesäloma. Sen kunniaksi nauttikaa tästä erittäin addiktoivasta biisistä.
JJ Project - Bounce
♥
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti