25. heinäkuuta 2010

Change without changing

En halunnut tästä blogissa mainita ennen kuin koko juttu oli satavarma, kun en kuitenkaan henk.koht. asioitani täällä levittele.
Nyt minulla on kuitenkin edessä aika isokin elämänmuutos ja jaan sen kanssanne, koska se jopa liittyy blogin aihealueeseen.


Pääsin siis opiskelemaan japanologiaa. ^^ Koulu on pienehkö kansanopisto Vaasassa (Fria Kristliga Folkhögskolan), mutta se on yhteistyössä Tukholman yliopiston kanssa. Opintoni tulevat siis olemaan ihan yliopistotasoisia ja kolmen vuoden urakka tuo minulle kandidaatin tutkinnon (itse tarkasta nimikkeestä en edes ole varma, pitääpä ottaa selvää.).
Jos joku on ollut tarkkana, tietää että olen ollut töissä tässä nyt jo jonkin aikaa ja asun siis todellakin Helsingissä. Lopetan kuitenkin työt ensi viikon lopussa (sen enempää paljastamatta voin sanoa ettei tule ikävä, aivan alun jälkeen en työstäni ole pitänyt mutta jostain sitä rahaa oli saatava). Muutan Vaasaan elokuun loppupuoliskolla ja koulu alkaa 25. päivä elokuuta.
Kerron täälläkin lisää Vaasasta ja opiskelusta, kunhan sinne asti pääsen. :)

Olen todella innoissani muutosta ja opiskelujen aloittamisesta. Olen jo pitkään halunnut kääntäjäksi/tulkiksi ja yritin aluksi päästä sille alalle englannin kautta. Tajusin kuitenkin aloittaessani japanin alkeiskurssin, ettei englanti ole minulle enää tarpeeksi haastavaa (enkä siksi ollut jaksanut kiinnostua tarpeeksi yliopiston pääsykoekirjoista). Mitenkään brassailematta, voin sanoa että osaan sitä jo niin sujuvasti ettei sen opiskelu olisi tarpeeksi mielenkiintoista (pitkästyn ja turhaannun helposti). Kun vielä lisäksi olen niin kauan ollut kiinnostunut Aasian, mutta erityisesti Japanin kulttuurista, japanologia sopii minulle mainiosti. Japanin kieli ja kirjoitusjärjestelmä tarjoavat tarpeeksi haastetta ja sikäläinen kulttuuri on varmasti tarpeeksi mielenkiintoista pitääkseen yllä minunkin kiinnostustani. Kun tähän lisätään vielä se, että osa tunneista FKF:llä pidetään ruotsiksi, samoin kokeet (vastata saa kyllä myös englanniksi), niin täydellinen soppa onkin valmis. Ainoa mikä tässä oikeastaan harmittaa on Helsingin jättäminen (olen lyhyessä ajassa ehtinyt jo rakastua tähän kaupunkiin), mutta no pain, no gain. Kyllä sen muutaman vuoden kestää kun saa tehdä jotain, jota rakastaa.
Jos en ihan väärin ole tajunnut, tuolla voi olla myös mahdollisuus päästä vaihtoon Japaniin... sanomattakin lienee selvää, että minä olisin ensimmäisenä jonossa jos tällaista tarjotaan. Ja onhan minulla jo liuta ystäviä ja sukulaisia tulossakin kyläänkin, jos sinne asti pääsen. x)
Joku on ehkä kiinnittänytkin huomiota tapaani aina keikkojen yhteydessä sanoa jotain "en vieläkään usko että olen oikeasti nähnyt senjasen livenä" -tyylistä. Noh, nyt käytän tuota ilmaisua jälleen kerran ja sanon etten vieläkään usko että olen oikeasti vihdoin päässyt opiskelemaan, ja vieläpä unelma-aihetta ja että olen muuttamassa Vaasaan, aivan täysin uuteen kaupunkiin (luulen etten ole siellä koskaan edes piipahtanut). Samaan aikaan olen niin innoissani kaikesta tästä etten millään malttaisi odottaa että saan muuttoauton pakattua ja roudattua kamani uuteen kämppääni, että pääsen tutustumaan uuteen kaupunkiin, että pääsen vihdoin ja viimein o p i s k e l e m a a n! (Olen siis jo lukuisia kertoja hakenut ties minne ja syystä tai toisesta en minnekään ole päässyt (myönnettäköön että monessa tapauksessa syy oli omani kun pääsykoekirjat eivät jaksaneet kiinnostaa... mutta eivät ne silloin kiinnostakaan jos niillä ei ole mitään tekemistä haettavan aineen kanssa).)
Kämpästä puheen ollen, onnekkaana olin liikkeellä jo hyvin ajoissa (heinäkuun alussa) ja sain kämpän melkein heti. Yksiötä olin vailla, mutta niitä taidetaan harvemmin antaa ensimmäisen vuoden opiskelijoille... minun oli siis tyytyminen yhteen huoneeseen kolmiosta. Huoneessa on oma vessa ja suihku, joten ei paha ollenkaan. Se on myös isoin kolmesta huoneesta (noin 19 neliömetriä). Asunto on melkoisen lähellä keskustaa, noin vajaa kilometri (ainakin kartan mukaan... ja riippuu vähän siitä, mihin asettaa keskustan) eikä koulunikaan siitä paljoa kauempana ole (jos olisi, tulisi jo meri vastaan). Kuulostaa kaiken kaikkiaan ihan mukiinmenevältä kämpältä, eiköhän siinä ole ihan hyvä asustella (ja toivotaan että kämppäkavereiksi sattuu ihmisiä joiden kanssa tulen toimeen... vaikka voihan heitä sitten vältellä jos ei nappaa ;) ).

Anteeksi nyt kaikille jotka sattuvat Vaasassa asumaan, mutta sehän on aikasta pieni kaupunki, siis noin niin kuin pinta-alaltaan. Ja tämä verrattuna siihen että ennen Helsinkiä asuin Jyväskylässä, ja sekin on jo ihan tarpeeksi pieni (oikeastaan aika sopivan kokoinen... ei liian pieni, mutta tarpeeksi pieni että pyörällä pääsi kaikkialle). Okei, myönnettäköön että ehkä olen vain hieman katkera etten pystynyt Helsingissä pääsemään lähemmäksi unelmaani vaan sen täytyy tapahtua jossain muualla. Jospa minä vain pidän suuni kiinni ja yritän parhaani mukaan viihtyä myös Vaasassa. ^^"
Minulle saa ehdottaa kivoja paikkoja Vaasassa tai kenties jotain nähtävyyksiä (se on käsittääkseni melkoisen vanha kaupunki, joten sieltä varmaan löytyy kauniita vanhoja rakennuksia)! Meinasin ennen koulun alkua siinä laatikoiden purkamisen ohessa käydä vähän turisteilemassa ympäriinsä, kun vielä kerkeän ennen opintojen alkamista. :D

Blogin kannaltahan tämä tarkoittaa lähinnä sitä, että koska tuloni putoavat rajusti, en voi ihan mielettömiin tilailla uusia julkaisuja, eli uusien tuotteiden esittelyt harvenevat. Mutta ehkä onkin jo aika antaa enemmän huomiota vanhoille julkaisuille ja käydä käsiksi jo omistamiini ihanuuksiin. :D En siis aio mitenkään vähentää bloggailuani, ei minusta niin vähällä pääse eroon. ;)

22 kommenttia:

  1. Hei, törmäsin blogiisi aivan sattumalta googlen kautta ja huomasin että olet päässyt FKFään japanologiksi. Senpaina toivotan sinut tervetulleeksi pieniin piireihimme Vaasan perukoille. :D

    Vaasa voi tosiaan tuntua pieneltä kun sinne muuttaa Helsingistä. Olen itse syntynyt ja asunut Helsingissä 21 vuotta elämästäni, mutta koska olen aina pitänyt ns. maalla asumisesta, Vaasa tuntuu täydellisen kokoiselta paikalta asua. Täydellinen opiskelijan kaupunki siis.

    Vaihtovuodesta sen verran että: vaihtoon pääset vain ja ainoastaan jos itselläsi on varaa tai jos haet jotain apurahoja joita on sitten onkin suhteellisen vaikea saada. Koulun kautta emme pääse mihinkään koska Tukholman yliopisto ei voi meidän asioita ilmeisesti hoitaa. Toivottavasti tämä fakta ei lannista, onhan noita apurahoja ties minkälaisia mitä voi kokeilla.

    (Tageissasi oli muuten pari asiaa jotka kiinnittivät huomioni ja saanen ilmoittautua Kpop ja Han Geng ym ystäväksi~)

    Et varmaan pahastu jos ryhdyn blogi stalkkeriksesi?

    VastaaPoista
  2. Oho, vai että joku tänne ihan sattumaltakin voi eksyä! Stalkkerit ovat aina tervetulleita, mutta varsinkin jos he sattuvat olemaan senpaitani! Tulemme varmaan jossain vaiheessa tapaamaankin koulussa (ja muutenkin). ;) Ihana että joskus hieman epämääräinen blogini kiinnostaa! :D

    Vaasa varmaan tuleekin äkkiseltään tuntumaan pieneltä, mutta olen pienen elämäni aikana muuttanut jo useampaan otteeseen joten eiköhän sinnekin sopeuduta ihan yhtä hyvin kuin minne tahansa muuallekin. :D

    Ai harmi... no mutta, kuten sanoit, ainahan sitä voi yrittää ja pääseehän sinne Japaniin sitten myöhemminkin vaikka jotain muuta kautta. ;)

    Kpopia saakin täällä odottaa, väkisinkin~ <3

    VastaaPoista
  3. Ehdottomasti tulemme tapaamaan. Tulen vilkaisemaan teidät uudet kullannuput jo ensimmäisenä päivänänne. Pelottelu mielessä tietenkin, kuten senpailla on aina tapana. Heh, olemme julmia. ;) Facebook tili on muuten myös kätevä, saa helposti yhteyden senpaihin ja opettajiin.

    En ole ihan satavarma asiasta, mutta taidan meistä vanhemmista opiskelijoista koulussamme olla ainut joka tosissaan ja aktiivisesti kuuntelee ja seuraa kpoppia. Olen tosin aloittanut oman luokkani käännyttämisen aika taitavasti B2STin musavideoilla. xD <3

    VastaaPoista
  4. Haha, keskiviikkona siis nähdään! ;) Toinenkin senpai on minua jo peloitellut, tunnen nimittäin hänet jo lukioajoilta. ;)
    Omistan kyllä Facebookinkin, mutta olen sen verran paranoidi etten sitä tänne viitsi linkittää, mutta eiköhän koko nimeni sullekin joskus selviä. :D

    Oho, jotenkin yllättävää. :O Mutta noh, nyt ainakin saat jo toisen seuraksesi, kaipa sitä innostus muihinkin voi tarttua. ;)

    VastaaPoista
  5. Kukahan tämä toinen senpai on? :D Ihan mielenkiinnosta kysyn.
    Juu, eiköhän kouluvuoden aikana tule tavalla jos toisella kuitenkin kaveerattua suurin osa teistä ykkösistäkin FBssä, kuten senpait teki meille meidän ykkösvuotemme aikana.

    Saan vihdoinkin jonkun joka ymmärtää kpop hypetykseni~ <3

    VastaaPoista
  6. Hmm... no, ei häntä varmaan haittaa että mainitsen hänen nimensä täällä. x) Eli Jasminin kanssa tunnetaan. Hänkin aloittelee toista vuottaan. :)
    Onhan se tämäkin eräänlaista verkostoitumista. x)

    Sama täällä muuten, vaikka pari ystävää sietääkin kpop-fanitustani, ei se ihan täysillä heihinkään uppoa. ;)

    VastaaPoista
  7. Kappas, luokkakaveri! :D Hah, pienet on piirit. Löydät minut FBstä Jasminin kautta.

    Minäkin olen hypettänyt parille ystävälle (tämän hetkisille kämppiksilleni jotka ovat muuten myös senpaitamme) ja ihan ymmärtäväisesti kuuntelevat juttujani, mutta eipä sitä vasta hypetystä noista irti saa, ainakaan vielä. ^^;

    VastaaPoista
  8. Hänen kauttaan kuulin ylipäätään koko koulusta, että sinänsä ymmärrettävää. :)
    Laitoin ystäväpyynnön menemään~

    Mun taktiikka on se, että kunhan tarpeeksi kauan hypetän, niin kyllä he jossain vaiheessa antavat periksi. Jossain määrin tämä onkin jo toiminut, ainakin toiseen heistä. :D

    VastaaPoista
  9. Minäkin kuulin koulusta yhdeltä ystävältä (nyk. senpai/kämppis) joka kuuli siitä senpailtaan.. :'D

    Sen verran olen näitä kahta saanut innostumaan että sain fanitus seuraa You're Beautifulille. *owns the dvd box* Ja Heechulin tunnistavat vaikka silmät kiinni (tai Lady GaGa asussa).

    VastaaPoista
  10. Ja piiri pieni pyörii~ x)

    Minäkin olen You're Beautifulin juonta näille kerrannut kun eivät itse jaksaneet katsoa. Riitti siitä hauskaa niinkin. xD Ja Heechulhan on must, mies kun sattuu olemaan syypää siihen että kpopista ylipäätään innostuin. (Btw, Lady HeeHee oli ehkä mahtavinta mitä olen pitkään aikaan nähnyt~ <3)

    VastaaPoista
  11. Minä sain nämä kaks jopa katsomaan sen kanssani! :D Hihitys kuoro oli komia~
    (Lady HeeHee oli kyllä äärettömän kaunis asia~ <3 :'D Miten se mies osaakin, siitä ei ota selvää sitten millään.)

    VastaaPoista
  12. Olis kyllä mahtia joskus kattoa mitä tahansa draamaa muutenkin kuin yksinään. x')
    (En voisi olla yhtään enempää samaa mieltä. Aina se onnistuu yllättämään ja repäisemään. <3)

    VastaaPoista
  13. Porukalla on aina hauskempaa katsoa~

    Haluaisin tavata Heechulin joskus in person ihan vaan kertoakseni hänelle kuinka upean repäisevä persoona hän on ja kuinka paljon pidän hänen crossdressing tempauksistaan. :')

    VastaaPoista
  14. Voin uskoa x)

    Sama täällä, tosin Heenim voisi olla sen verran overwhelming, että saisiko sitä edes sanottua mitään... ^^"

    VastaaPoista
  15. Niin no, se voikin mennä punasteluksi ja sönköttämiseksi koko tapaaminen. Mutta kyllä se Ehdottoman Itsetyytyväinen Smirk on nähtävä joskus livenä.

    VastaaPoista
  16. Se on kyllä todellakin must. Mulla on vaan sellanen paha tapa nauraa hillittömästi vastaavissa tilanteissa (not that there have been too many...), niin että kaipa sitten repeäisin päin Heechulin naamaa. Olis siinäkin jo jotain kerrottavaa lapsille. x)

    VastaaPoista
  17. Heenimin ilme olisi näkemisen arvoinen jos niin tapahtuisi. :'D Enpä ole itekkään varsinaisesti idoleita tavannut, mutta Nightwish (ei Turusen aikaan) on kyllä terpattu, D'espairsRay halattu ja The69Eyesin Jussin kanssa rupateltu Kiasmalla, joten ainakin toivon pystyväni pysymään suhteellisen rauhallisena sellaisessa tilanteessa. Punastelu voi vain olla sitä pahinta laatua (koko pää punasena. Mies raukka varmaan pelkäisi minun pyörtyvän siihen paikkaan. :P).

    VastaaPoista
  18. Rupeaisi varmaan tutkimaan itseään ulkopuolisesti että onko joku niin vialla että ihan nauramaan pitää ruveta. x'D
    Punastelu on joo tuttua puuhaa. Heechul lähtisi pakoon ettei vaan joutuisi huolehtimaan pyörtyneestä fanitytöstä. :P
    Despasta puheen ollen, oletkos sattumoisin tulossa ensi kuun keikalle?

    VastaaPoista
  19. Ah, niin joo se keikka. Onkohan niitä lippuja vielä. ^^; Tarkotus oli tulla yhden kaverin kanssa, mutta on päässyt unohtumaan koko keikka kun on ollut kaikenlaista puuhaa kesällä. Jos lippuja vaan on ja tuon kyseinen kaveri suostuvainen niin ehdottomasti tulemme.

    VastaaPoista
  20. Näin äkkiseltään kun vilkaisin, niin näyttää lippuja olevan vielä ainakin varmaan se kaksi. ;)
    Tarkoitus olisi mennä näiden edellä mainittujen ystävien kanssa, kunhan vain itse saan sovittua että olen keskiviikon tunnit pois koulusta (täältä on ihanan hyvät kulkuyhteydet julkisilla)... x')

    VastaaPoista
  21. Pitänee siis konsultoida nopeasti kyseisen ystävän kanssa että lähdetäänkö reissulle vai ei ja samaa rataa myös kysellä mahdolliset yöpymispaikat.

    VastaaPoista