28. maaliskuuta 2012

緊張

Pientä päivitystä myös muista asioista nyt kun olen taas kirjoittamisen makuun päässyt.

Osallistuin JLPT:n silloin viime joulukuussa ja kuinka ollakaan, pääsin läpi! Tuolla jossain vaarallisen korkealle nousevan paperikasan uumenissa on myös se todistus läpäistystä JLPT N3 -kokeesta, jess~ \o/

Sitten niistä FKF:n tappokokeista... Viime syksyn kokeessa oli kolme osiota joista kaksi meni kerralla läpi, mutta kolmas, kanji-osio, ei sitten mennytkään. Kävin uusinnassa tammikuun lopussa ja siellä sitten onnistuinkin jo vähän paremmin. Meni läpi siis toisella yrittämällä, joskin rimaa hipoen. Mutta siitä ei tarvitse puhua. ;)
Seuraava koe olikin sitten jo nyt edellisenä maanantaina... se ilmoitettiin ihan puskan takaa tuossa kuukausi puolitoista sitten. Alunperin sen piti olla vasta toukokuussa, kuten kanji-koe on, mutta Tukholman päässä ne touhuavat taas jotain ja niinpä koe oli jo nyt. Tässä kokeessa oli siis lauseanalyysiä ja kääntämistä (japani -> englanti/ruotsi). Se meni ehkä ihan hyvin... kyllä se varmaan läpi meni, mutta arvosanasta ei ole sanomista.

Vaihtoon hakeminen on siinä vaiheessa, että olen tässä viimeisen kuukauden täytellyt enemmän tai vähemmän kuin vimmattu kaikennäköisiä lomakkeita ja hankkinut kopioita ja rekisteriotteita ja todistuksia ja vaikka mitä... Nyt sitten sain tänään ne palautettua vaihtokoordinaattorilleni. Ainoa mikä vielä puuttuu on japaninopettajani arvointi minun kielitaidosta, joka on teknisten ongelmien takia vielä vähän vaiheessa.
Lomakkeista eniten vaivaa vaativat terveystarkastus ja kirje host perheelle.
Terveystarkastusta varten minun piti käydä terveydenhoitajalla kahdesti, sillä näiden kertojen välissä verinäytteet lähetettiin Helsinkiin asti tutkittaviksi (ihan normaali käytäntö tämä, he eivät voi joitain kokeita ilmeisesti itse täällä tehdä) ja niiden saamisessa kesti muutama päivä.
Kwansei Gakuinin vaihto-oppilaille järjestetään majoitus pääsääntöisesti host perheissä ja sille tulevalle perheelle piti kirjoittaa kirje, käsin ja japaniksi. Se ei ollut niinkään työläs vaan lähinnä stressiä aiheuttava. Pidin oman kirjeeni tarkoituksella mahdollisimman yksinkertaisena ettei tulisi liikaa virheitä ja vaikka tulisikin, ne eivät aiheuttaisi ymmärtämisongelmia.
Vaikka tarkistin kaikki lomakkeet moneen kertaan ja tein listoja kaikista vaadittavista papereista ja ruksin niitä sitten siitä yli, niin olen silti ihan varma että sieltä puuttuu jotain todella tärkeää tai olen kirjoittanut oman nimeni väärin tai jotain...
Itse asiassa, juuri kun pääsin tuon kirjoittamasta ja muokkasin tuota alla olevaa kuvaa tajusin, että olin kuin olinkin merkinnyt oman syntymäaikani väärin tuohon ensimmäiseen paperiin. XD PDF-tiedostoa täyttessäni olin vetovalikosta valinnut vahingossa väärän kuukauden. Puolustuksekseni mainittakoon tosin, että jouduin täyttämään osan noista papereista kahteen tai kolmeen kertaan, edelleen teknisten ongelmien takia, joten tuohon viimeiseen kertaan olikin sitten jäänyt tuollainen virhe... No, onneksi huomasin, niin pystyn vielä printtaamaan uuden version ja viemään sen koordinaattorille.

Kaikki tarvittavat lomakkeet sun muut. Tuossa on enemmän paperia kuin miltä näyttää.

Tällä hetkellä kuvia on tarvittu 9 kappaletta. Tällä kerralla tarvittiin kolmeen lomakkeeseen kuva plus erikseen vielä 5 kuvaa mukaan pakettiin. Aikasemmassa vaiheessa eli Vaasan yliopiston omaan hakuun tarvittiin yksi kuva. Tämän lisäksi olen vielä tarvinnut kaksi kuvaa uuteen passiin, mutta se ei liity suoraan vaihtoon hakemiseen.

Mutta nyt sitten taas vain odotellaan. Hermostuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti