19. maaliskuuta 2012

Give it up for SHINee

© SM Entertainment

Kun nyt kerran edellisessä postauksessa lupasin, niin kerronpas mielipiteeni SHINeen uudesta mini-albumista.

Päällimmäisenä mielessä on se, että petyin hieman. Albumilla on kyllä hyviä kappaleita, mutta... kun on puolitoista vuotta odottanut uutta materiaalia ja se edellinen (johon tietenkin verrataan) oli Lucifer niin... ei tämä nyt ihan sille tasolle yltänyt. Ihania hitaita kappaleita on kyllä ihan tarpeeksi, mutta kun SHINeelta aina odottaa sellaista tanssittavaa unf-musiikkia, niin se jäi kyllä vähän puolitiehen ehkä.

Mutta sen sanottunani, voisin paneutua vähän kappaleisiin erikseen.

Nimikko-kappale Sherlock on remix kahdesta muusta albumilta löytyvästä kappaleesta ja sen huomaa. Idea on sinällään ihan hyvä ja mietinkin etukäteen että kappale on joko nerokas tai sitten täysi katastrofi. No, se taitaa kuitenkin olla lähempänä jälkimmäistä. Ei se huono kappale ole, don't get me wrong, mutta aika sekava, eikä siitä oikein jää mitään makua suuhun. Ne kaksi kappaletta, joita siihen on käytetty, ovat yksinään paljon parempia.
Minusta tuntuu että Sherlock on sellaisia kappaleita, jotka ovat paljon parempia live-esityksen ja tanssin kanssa, niin ettei kappaleeseen pysty keskittymään ihan niin kovasti. En oikein tiedä onko se hyvä vai huono juttu.

Clue on toinen Sherlockissa käytetyistä kappaleista. Ensimmäisenä ajattelin että taustabiitti on todella vahva, ehkä vähän liiankin vahva. Muuten ihan jees kappale... ei mitenkään hirveän erikoinen tämäkään.

Note on se toinen Sherlockiin uponnut kappale. Tästä pidin jo huomattavasti enemmän, varmaankin suureksi osaksi siksi, että Sherlockissa ehdoton lempikohtani on se kertsi, ja se on otettu Notesta, joten... Minä tykkään. Tämä on muutenkin ehkä jotenkin yhtenäisempi kappale kuin Clue tai Sherlock.

Alarm Clock aloittaakin sitten lopun albumin koko ajan hidastuvamman ja hidastuvamman tahdin. Tässä huomasin, että kaikkien jäsenten äänet pääsevät ihan hyvin oikeuksiinsa, joskin albumin viimeisen kappaleen kohdalla vieläkin enemmän. Alarm Clock tuntui aluksi vähän pitkältä, mutta muutaman kerran kuunneltuani päätin ettei pituus haittaa.


The Reason alkaa akustisella kitaralla ja olen aina ja ikuisesti ihan lääpälläni jos kappale alkaa kitaralla. Enough said.

Stranger on kai julkaistu aikaisemmin myös japaninkielisenä? No, ei sillä niin väliä, tämä kappale kuulostaa joka tapauksessa vähän Euroviisuihin sopivalta kappaleelta, rakenteensa puolesta. Mutta jos sen kliseisyyden yli pääsee niin tämä on ihan kiva kappale kyllä. Jää soimaan päähän.

Honesty oli melkein näppäimistön hakkaamisen arvoinen... Rakastan sitä miten rauhallinen sen tunnelma on ja miten jokaisen jäsenen äänen erottaa selvästi toisistaan. Ja akustinen kitara on ♥

Kokonaisuutena tämä mini-albumi oli ihan kelvollinen kyllä vaikkakin minulle käy luultavasti niin että kuuntelen vain Honestyä ja Notea aina silloin tällöin. Sherlockilla on vielä mahdollisuus sitten kun musiikkivideo ja live-esiintymiset tulevat kehiin, ehkä innostun siitäkin sitten.
Jäsenistä sen verran, että olen niiiiiiiin ylpeä Taeminin äänestä. Hän on parantanut vokaalejaan valtavasti ja on ihana, että hän myös käyttää (tai annetaan käyttää) ääntään kappaleissa entistä enemmän.
Ainoa mikä minua jäi vähän häiritsemään, oli se ettei Minho vissiin saa laulaa juuri ollenkaan... Hän vain räppää ja on vetää luultavasti taustavokaaleja ja ehkä lauseen sieltä täältä itsekseenkin. Jos hänellä on kerran niin huono ääni, miksei hänenkin äänensä harjoittamiseen panosteta samalla lailla kuin Taeminin? Doesn't seem fair.

Mutta kaikki tämä on oikeastaan aika yhdentekevää, kunhan SHINee saa vain vetää uusia kappaleita.
Happy fangirl is happy.

SHINee - Sherlock MV teaser

1 kommentti: