17. huhtikuuta 2012

Skip Beat!

Tekisi mieli vaan hakata näppäimistöä ja antaa teidän tulkita siitä kirjainkasasta mitä mieltä olen tästä draamasta, mutta ehkä kuitenkin yritän ilmaista itseäni hieman selkeämmin.


Aloin katsoa Skip Beat!'ia ihan siitä syystä, että siinä näyttelee Super Juniorin Donghae ja Siwon.
Skip Beat! perustuu japanilaiseen mangaan ja siitä tehtyyn animeen ja ihan sattumalta olenkin joskus vuonna nakki lukenut tuota mangaa hieman alusta. Pidin siitä kyllä sinänsä, mutta manga noin ylipäätään ei ole oikein minun lajini niin sen lukeminen jäi sitten ihan alkutekijöihinsä. Animessa on näköjään 25 jaksoa ja se on valmis, mutta manga jatkuu vieläkin.
Kun en siis ole mangaa sen enempää lukenut enkä katsonut animea ollenkaan, en pysty kommentoimaan, kuinka uskollinen tämä draama-versio on alkuperäiselle. Näin ollen keskityn siis draaman juoneen ja näyttelijöihin.
Kahdesta korealaisesta näyttelijästään huolimatta tämä versio on tehty Taiwanissa ja on siis kiinankielinen.


Juoni on lyhyesti ja turhia paljastamatta seuraava: Gong Xi (Kyoko) on lapsuudestaan asti auttanut ja omistanut elämänsä Pu Bo Shangille (Fuwa Sho), jotta tämä voisi toteuttaa unelmansa tähteydestä. Saatuaan jalan oven väliin, Shang kuitenkin syrjäyttää Gong Xi'n elämästään ja jättää hänet huomiotta. Gong Xi ei tällaista kohtelua ihan niin vain niele ja päättää itsekin päästä showbisnekseen, jotta voisi tulla kuuluisammaksi kuin Shang. Kuvissa on myös Shangin vihaama kuuluisa näyttelijä Dun He Lian (Tsuruga Ren).

Skip Beat!'in juoni oli yksinkertainen mutta tehokas ja hyvin toteutettu. Tapahtumissa pysyi hyvin mukana, eikä mitään ollut vaikeaa ymmärtää. Myöskin tietty jännitys säilyi loppuun saakka, sillä yksi vihjailluista asioista selvisi vasta ihan viimeisessä jaksossa. Loppuratkaisu ei tunnu lopulliselta, mutta ei ole turhauttava kuitenkaan joten kaikki hyvin.
Draama lähti kuitenkin liikkeelle jotenkin tosi hitaasti ja aika takkuisesti ja myönnän että muutaman ensimmäisen jakson aikana hyppäsin yli joitain hitaita ja/tai tylsiä kohtauksia. Kuitenkin siinä muistaakseni neljännen jakson tienoilla löysin itseni yhä useimmin liimautuneena ruutuun myös hitaiden kohtauksien aikana. Syynä tälle oli ehdottomasti päähenkilöä Gong Xi'a esittänyt Ivy Chen.
Yksinkertaisesti sanottuna hän on nerokas. Hän osaa välittää tunteensa pienillä ilmeillä ja eleillä, mutta tarvittaessa osaa myös ilmaista suuresti ja elävästi, ja sitä tässä draamassa nähdään ja paljon. Gong Xi on hyvin elävä hahmo, jonka tunteet näkyvät selvästi hänen ilmeistään, ja Ivy Chen vetää roolin täydellisesti.
Muutkin päänäyttelijät tekivät aivan mahtavia roolisuorituksia.


Pu Bo Shangin roolia esittää Donghae. Koska kyseessä on siis taiwanilainen versio, Donghaen (ja Siwonin) ääni on dubattu. Ilmeisesti tekijät eivät luottaneet korealaisten kiinan taitoihin tarpeeksi. Luulen että dubbaus on tehty paitsi vieraan aksentin vuoksi, myös siksi että Donghaella ja Siwonilla olisi helpompaa opetella vuorosanansa ja eläytyä niihin oikealla tavalla. He siis esittivät vuorosanansa koreaksi ja kaikki muut kiinaksi. Aikamoinen sekamelska varmaan kuvauksissa...
Kuitenkin, mielestäni Donghae veti roolinsa erittäin hyvin. Hänelläkin on miellyttävän ilmeikkäät kasvot ja hän osasi ilmaista oikeita tunteita oikeaan aikaan. Shangia ei draamassa kuitenkaan hirveästi nähdä, ei ollenkaan joka jaksossa, mutta silloin kun häntä näkee, on myös näyttelyä ihana katsoa. Shang henkilönä on kyllä juurikin sellainen jota tekisi mieli lyödä ja oikein kovaa. Se, että Donghae pystyi vakuuttavasti esittämään tämänkaltaista hahmoa, todistaa myös sen, että hän oikeasti osaa näytellä (koska Donghae itse on aikalailla päinvastainen luonteeltaan kuin Shang). Ja koska olen fanityttö, täytyy mainita, että Donghae näyttää Shangina aivan taivaalliselta. Ainoa mitä jäin kaipaamaan, oli hänen äänensä, mutta siihenkin tottui aikananaan, kun keskittyi tapahtumiin niin paljon.


Toista miespääosaa, Dun He Liania esittää siis Siwon. Hänen suorituksensa ei sitten ollutkaan ihan niin puhdas kuin kahden edellisen näyttelijän. Vaikka Lianin hahmo sitä vaatiikin, hän tuntui olevan vähän liiankin ilmeetön. Välillä suorastaan ärsytti miten eleetön hän oli, varsinkin Ivy Chenin rinnalla. Mutta Siwonin suoritus parani draaman edetessä ja lopussa hän oli jo oikein hyvä. Asiaan saattoi vaikuttaa myös se, että hänen dubbaajansa vaihtui muutaman ensimmäisen jakson jälkeen. Loppujen lopuksi ilmeikäs ääni tekee roolisuorituksessa aivan yhtä paljon kuin kasvojen ilmeetkin. Lianin hahmo oli myöskin aluksi raivostuttava, jopa enemmän kuin Shang, joka oli sentään avoimesti täysi jerk, kun Lian taas on... Raivostuttava, ei sille ole muuta sanaa. Mutta onneksi hahmokin kehittyy juonen myötä.
Päähenkilöiden lisäksi Skip Beat!'stä löytyy muutama aivan mahtava sivuhenkilö.
Lianin managerina toimiva Du Jin (Yashiro Yukihito) tuo reaktioillaan ja ilmeillään ilmeikkyyttä myös Lianin ilmeettömyyteen ja täydentää häntä hyvin. Hän on myös itsenäisenä hahmona aivan mahtava ja nauroinkin ihan ääneen hänen ilmeilleen. Hahmoa näyttelee Jin Qin ja myös hän tekee loistavaa työtä. Erityisesti kohtaukset, joissa Gong Xi ja Lian keskustelevat ja Du Jin katselee vierestä ja kommentoi tapahtumia ilmeillään ovat ihanan mahtavia.
Gong Xi'n kilpasiskosta ystäväksi muuttuva Jiang Nan Qin (Kotonami Kanae) on toinen ihana sivuhahmo. Bianca Bai on vähintään yhtä nerokas kuin kaikki muutkin mainitsemani näyttelijät ja rooli sopii hänelle hyvin.


Skip Beat!'ssa suurin osa näyttelijöiden kohtaamista haasteista liittyy siihen, että heidän täytyy näytellä näyttelemistä. Varsinkin Gong Xi'n täytyisi olla erittäin hyvä näyttelijä, joka ei edes tiedä omista kyvyistään ja heittäytyy rooleihinsa puhtaan vaistomaisesti. Ivy Chen osaa näytellä nerokkaasti kahta täysin erilaista roolia ensin aurinkoisena Gong Xi'nä ja sitten Gong Xi'n näyttelemänä synkkää roolihahmoa hänen draamassaan (unohdin jo hahmon nimen). Ivy tekee tässä loistavaa työtä ja itsekin draaman hahmojen kanssa liimauduin henki salpautuneena ruutuun kiinni katsoessani jännittyneenä Gong Xi'n roolisuoritusta. Kyllä, tietyt kohtaukset draamassa olivat pitkälti juuri Ivyn vuoksi juurikin niin voimakkaita.
Näyttelemisestä siis täydet 10 pistettä, Siwonin alkukankeuksista huolimatta.


Musiikista täytyy myös ehdottomasti mainita joitain kappaleita. Skip Beat!'in alkutunnarin esittää kukas muukaan kuin Super Junior M. Biisin nimi on S.O.L.O. ja pidän siitä valtavasti. Lopputunnari onkin sitten Donghaen soolo-kappale (featuring Henry (myös SJM)) This is Love (这是爱) ja se on vielä parempi kuin S.O.L.O. Draamassa soi myös joidenkin kohtauksien taustalla edelleen Super Junior M:stä tuttu Zhou Mi soolo-kappaleellaan Goodbye, joka on vähintäänkin yhtä hyvä kuin kaksi edellä mainittua. Mutta koska olen fanityttö, nämä arviothan ovat ihan täysin arvottomia. x)
Oli draamassa myös ainakin yksi kappale josta voin ihan objektiivisesti sanoa pitäneeni todella paljon. Nimittäin Mify'n 未来. Se on hyvin... voimakas kappale, niin itsekseenkin kuin siihen liittyvien kohtausten takiakin.


Kaiken kaikkiaan Skip Beat! oli siis hyvin nerokas enkä olisi halunnut sen loppuvan ollenkaan. Kaikki näyttelijät tekivät loistavaa työtä ja sopivat todella hyvin yhteen. Juoni toimi ja käsikirjoitus oli hyvin toteutettu. En kuitenkaan voi olla ajattelematta, että tämä draama ei olisi ollut läheskään niin hyvä ja tasapainoinen jos Gong Xi'n roolia olisi esittänyt joku muu kuin Ivy Chen. Niin Gong Xi kuin Ivy Chenkin oli tämän draaman henki ja sielu ja rakastuin häneen täysillä. Täytyykin mennä etsimään Ivylta lisää katsottavaa... ^^

Donghae (feat. Henry) - This is Love


2 kommenttia:

  1. "...Tää on ehkä täydellisin kuva ikinä."

    VastaaPoista
  2. olen monessa asiassa samaa mieltä kanssasi, ivy on loistava ja sarja tosi hyvä (fanitytölle ainaki :D). Itseä kyllä jäi harmittamaan keskeneräinen loppu, animen katsoin joitaki vuosia sitten ja sekin jää kesken (paljon ärsyttävämmin kyllä), niin toivoin että draama jatkaisi pidemmälle. Ja niinhän se onneksi jatkoikin, mutta olisi saanut kestää vielä pidempään! x) Onkohan turhaa toivoa toista kautta... Minua ei häirinnyt Siwonin "ilmeettömyys", se tosiaankin sopi hahmoon, ainoa mikä häiritsi oli dubbaus (olin juuri katsonun Siwonin toisen korealaisen sarjan, joten olin jo tottunut hänen puhumisääneensä..)

    VastaaPoista