7. huhtikuuta 2012

Switch Girl!!

En edes muista enää kuinka oikeastaan löysin tieni tämän draaman pariin. Aloitin tämän muutama viikko sitten ja sain tässä jokunen päivä sitten sen katsottua.
Tämä oli helppo saada loppuun asti senkin takia, kun jaksoja on vain 8 ja jokainen kestää puolisen tuntia.


Switch Girl!! -draaman perusidea on siis se, että lukiolaistyttö nimeltä Nika on koulussa ja julkisesti hyvin pukeutunut ja muutenkin laitettuna, mutta kotona hän onkin ihan täysi possu. Tämä on hänen salaisuutensa ja ainoastaan hänen paras ystävänsä tietää tästä. Nikan lukioon ilmestyy uusi oppilas, Arata, joka sattuu asumaan samassa rakennuksessa Nikan kanssa ja saakin heti ihan sattumalta tietää, minkälainen Nika on kotinsa suojassa.  Mutta Aratalla on itseelläänkin samanlainen salaisuus; hän ei nimittäin halua kenenkään tietävän, että hän on oikeasti hyvännäköinen, joten hän käyttää pullonpohjasilmälaseja ollessaan julkisella paikalla. Nika kuitenkin (jälleen sattumalta) saa tämän selville ja sittenpä he molemmat tietävät toisensa salaisuudet. Alkuasetelma on valmis.
Draama sisältää paljon kohellusta, mutta vain muutaman kerran ongelmat johtuvat siitä, että joku on saamaisillaan selville Nikan tai Aratan salaisuuden. Draamaan on keksitty monipuolisia tilanteita ja ongelmia joita ratkotaan jakson puitteissa. Samaa vitsiä ei siis kuluteta puhki, onneksi.

Switch Girl!! pyörii lähinnä Nikan ja Aratan ja heidän kehittyvän suhteensa ympärillä, mikä on hyvä, sillä pidän heidän kemioistaan todella paljon. Nika ja Arata onnistuvat olemaan todella aitoja yhdessä ja heistä ei tule ollenkaan näytelty olo. Muutenkin molemmat tekevät hyvät roolisuoritukset.

Draama perustuu mangaan ja sen huomaa lähinnä tietynlaisissa hahmoissa ja juonikuvioissa, sekä draaman aikana käytetyissä erikoistehtosteissa kuten ruudulla näkyvässä tehosteteksteissä sun muissa grafiikoissa. En kuitenkaan pitänyt tätä yhtään häiritsevänä. Tehosteet olivat tarpeeksi hillittyjä etteivät ne ruvenneet häiritsemään.

Draamassa oli myös muutama hieno sivuhahmo, mutta tosiaan Nika ja Arata viettivät paljon aikaa ruudulla, joten ei heistä sen enempää.


Kokonaisuutena pidin Switch Girl!!istä hyvin paljon. Se oli mukavan rento ja tarpeeksi hyvin tehty ettei mikään sattunut silmiin. Nikan ja Aratan hahmoihin oli helppo samaistua ja he tosiaan sopivat todella hyvin yhteen. Se oli myös oivallista japanin kuunteluharjoitusta, sillä katselin sitä ilman tekstejä. Dialogi käsitteli onneksi pääsääntöisesti ihan arkisia asioita niin pysyin mukana vallan mainiosti. Mukavaa vaihtelua oppituntien jälkeen, siellä kun on varsin usein sellainen olo, ettei japania ole jäänyt päähän ollenkaan. x)

Mutta siis, Switch Girl!! oli oikein oivallinen draama, tykkäsin paljon. ^^ Jos pidät rennosta ja hauskasta teini-draamasta, kannattaa tämä katsoa.


PS: Tein itselleni profiilin sellaiseen paikkaan kuin My Drama List. Sinne saa suht helposti listattua kaikki katsomansa draamat ja elokuvat (niin japanilaiset, kiinalaiset kuin korealaisetkin ja luultavasti myös muita aasialaisia löytyy listoilta) ja niitä pystyy arvioimaan asteikolla 1-10. Tuonne voi listata myös kesken olevia draamoja ja sellaisia joita aikoo katsoa joskus tulevaisuudessa. Ihan kätevää ja pysyy itsekin perillä asioista. ^^

2 kommenttia:

  1. Heips! Oli pakko ryhtyä kommentoimaan ihan vain tuon Switch Girlin takia. ^.^ Itsekin katsoin sen tuossa aika vasta ja oli aika mainio sarja! Minä pidin siitä myös, ekassa jaksossa sain hieman päänsärkyä, mutta myöhemmin ei mitään ongelmia. Kemiat olivat niin kohdallaan~ Ja jotenkin tykästyin vaan hirveästi kaksikkoon ja (Aratan hassuun nenään).

    Lisään siut My Drama List -paikassa, ettet kummastu yllättävää kaveripyyntöä~ ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai en lisäilekään, hups! Tajusin tuossa, että tuo missä sulla on tunnukset on pikkaisen eri kuin missä mulla on tunnukset. Löytyy tuosta minun nimen "takaa" linkki tuonne paikkaan, jota itse käytän.

      Poista