3. syyskuuta 2010

Bad Guy

Löydän yleensä uusia draamoja katsottavaksi lähinnä hyvinä pitämieni näyttelijöiden kautta. Niin kävi myös tämän seuraavan kanssa.
Bad Guyssa erästä pääosaa näyttelee Kim Jae Wook. Aikasemmin olen nähnyt hänet vain sivuosassa draamassa Coffee Prince ja yhdessä pääosassa elokuvassa Antique Bakery (joka taisi olla ensimmäinen korealainen mikään minkä katsoin, ainakaan tietoisesti), mutta nämä roolisuoritukset tekivät minuun lähtemättömän vaikutuksen (ja kyseisen henkilön ulkonäöllähän ei sitten ole mitään tekemistä asian kanssa ;) ).


Bad Guyn perusidea on melkoisen yksinkertainen. Shim Gun Wook (Kim Nam Gil) suunnittelee kostoa suuryhtiötä vastaan lapsuudessaan kokemansa vääryyden takia. Kun mukaan lisätään suuryhtiön saamaton nuorempi poika Hong Tae Song (Kim Jae Wook), tyttäret Hong Tae Ra (Oh Yun Soo) ja Hong Mo Ne (Jung So Min) sekä yhtiön palveluksessa oleva ja itselleen hieman parempaa elämää toivova Moon Jae In (Han Ga In), on kunnon soppa valmis. Moninkertaiset kolmiodraamat nostavat päätään samalla kun Shim Gun Wookin suunnitelmat aukeavat katsojillekin vasta vähitellen.




Kaiken kaikkiaan draama on suorastaan loistava. Kaikki edellä mainitut näyttelijät vetävät mahtavat roolisuoritukset eikä sivuhenkilöidenkään taidoissa mitään vikaa ole. Juonenkehittely on ensiluokkaista ja jopa suurin osa henkilöhahmoista muuttuu uskottavasti kokemiensa asioiden myötä. Sinänsä laatuun liittymättömästi myös henkilöiden asuihin ja ympäristöihin oli selvästi kiinnitetty paljon huomiota, mikä oli vain hyvä, ottaen huomioon monien henkilöhahmojen etuoikeutetun aseman. Jos on kiinnostunut muodista, saa tästä draamasta varmasti paljon irti myös sillä saralla.




Ainoa asia joka Bad Guyssa jää harmittamaan on lopun tyydyttämättömyys. Muuten kaikin puolin ihana draama loppuu hyvin turhauttavalla tavalla. Lopun tajuaa ja se on tietyllä tavalla järkevä ja perusteltu, mutta yhtä kaikki hyvin ärsyttävä. Suosittelen tämän kuitenkin katsomaan jos ensiluokkainen juonenkehittely ja mielenkiintoiset henkilöhahmot kiinnostavat.



PS: Tällä hetkellä minulla on kesken kaksi muutakin korealaista draamaa: Tietynlainen vakoojajännäri IRIS ja ihmissuhdedraama King of Baking. Niistä lisää kunhan saan ne katsottua. ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti