2. huhtikuuta 2010

Personification of Death

Kreikkalainen mytologia nostaa jälleen päätään minulle saapuvissa julkaisuissa. Tällä kertaa kyseessä on 9GOATS BLACK OUTin uusin albumi, TANATOS.
Olettaisin nimen juontavan juurensa siis kreikkalaiseen kuoleman ruumiillistumaan, Thanatokseen. Levyn ja mukana tulleen lehtisen kuvat ja erityisesti joidenkin kappaleiden nimet tuntuvat tukevan tätä päätelmää.




Tiesin Thanatoksesta jo aikaisemmin, mutta vilkaisin silti myytistä kertovaa Wikipedia-sivua. Erityisen mielenkiintoisena pidin sitä, että Thanatosta ajateltiin useimmiten helpon ja lempeän kuoleman tuojana, vastineena raa'alle ja kivuliaalle kuolemalle, jota hänen sisarensa jakoivat. Kiinnostukseni herätti myös tuolla mainittu eräs psykologian teoria, että ihmisellä olisi niin sanotut "elämän vietti" ja "kuoleman vietti". Nimenomaan kuoleman vietti saa ihmisen tekemään hulluja ja ajattelemattomia tekoja, tai esimerkiksi pitämään vaarallisistakin extreme-lajeista.
Mutta tämä ei nyt kyllä enää liity hirveästi asiaan... ;) Tai itse asiassa... TANATOS-kappaleen lyriikat (ne osat jotka ymmärrän, eli englanninkieliset XD) tuntuvat jopa viittaavan tähän psykologian teoriaan, jos oikein kunnolla tulkitsee... tiedä häntä sitten, pitäisi ymmärtää kaikki lyriikat tai päästä kysymään Ryolta. ^^"
"we living in Love / we living in Tanatos"

Tässä on nyt vain pelkkä booklet, koska CD-kotelon kansi heijasti niin paljon ettei kuvasta olisi saanut hirveästi selvää...

Albumi itsessään on juuri sellaista tyyliä, jota 9GBOilta odotinkin, ja hyvä niin. Heillä on hyvin omanlaisensa tyyli ja he pitävät siitä vahvasti kiinni.
Ryon vahva ja hyvin monipuolinen ääni hallitsee suurinta osaa kappaleista, mutta se ei todellakaan tarkoita sitä että muut jäsenet jäisivät mitenkään taka-alalle.
Omiksi suosikeikseni nousivat jo ensimmäisellä kuuntelukerralla nimikkokappale TANATOS ja levyn viimeistelevä Negai [願い] . Päänvaihvaa aiheutti Lithium... se nimittäin kuulostaa äkkiseltään instrumentaalilta, mutta bookletista löytyy kuitenkin sille lyriikat. Kävi ilmi, että pitää kuunnella todella tarkkaan että kuulee Ryon kuiskailut kitaran ja muun melodian taustalta. Mahtava kappale joka tapauksessa. :)
Hmm... pidän tästä albumista todella paljon, mutta silti minulla ei tunnu olevan siitä mitään järkevää sanottavaa. Tästä sanattomuudesta voi syyttää joko 9GBOtin mielenräjäyttävää musisointia tai vähemmän dramaattisesti sitä että olen hieman kipeänä nyt (lue: lääkkeiden vaikutuksen alaisena), joten aivonikin ovat hieman hitaalla.
Taidan itse kuitenkin pitäytyä siinä selityksessä, että Ryon henkäys TANATOksen alussa sai mieleni menemään pysyvään "kuuntelee suu auki" -tilaan. ;)
Ehkä en edes yritä tämän enempää tällä kertaa. Kai tästä joku jotain saa irti, mahdollisesti. XD
Minä menen potemaan yskääni ja yritän tervehtyä tarpeeksi maanantaihin mennessä etten ihan kuole LM.C:n keikalle!

//EDIT
Unohdin mainita, että TANATOksen mukana tuli myös jonkinlainen postikortin tyylinen mainos(? toisella puolella on mainostekstiä tms). Minusta kuva on todella hieno, pidän erityisesti sen tunnelmasta. Sopii myös hyvin yhteen albumin kanssa.





PS: Anteeksi mahdolliset kirjoitusvirheet yms... silmät ristissä on hankala kirjoittaa. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti