8. tammikuuta 2010

Buy, bought, bought

Ensinnäkin, blogin ulkoasu on nyt valmis! Sain vihdoin kaiken oikeille paikoilleen ja suurinpiirtein niin kuin haluan. :D Tuon kuvan tuossa ylhäällä olen itse muokannut ja kauniina mallina toimii Gazetten kitaristi Uruha. Mitä olette mieltä?
Kommentoida saa myös anonyyminä, kysykää kysymyksiä, kertokaa mielipiteitä, ihan mitä vaan!

Sitten itse asiaan.
Seuraava uusi julkaisu minkä olen samassa on Gazetten DIM SCENE DVD, mutta saan sen vasta maanantaina. Se jämähti tulliin koska oli hieman liian kallis, eikä tullin ja minun aikataulut oikein sovi yhteen... Se on nyt maannut siellä varmasti pari viikkoa, sain jo toisenkin ilmoituksen. Mutta, maanantaina pääsen sen vihdoin hakemaan ja silloin siitä sitten lisää. :D

Tänään ajattelin kertoilla kaikista niistä ihanista paikoista joista levyjäni hankin. Toisin kuin jotkut, minä en uskalla harrastaa sellaisia nettikauppoja joihin pitäisi itse lähettää käteistä rahaa. Pelottaa liikaa että se raha katoaa matkalla tai muuta vastaavaa. Siispä käytän kauppoja joissa voi maksaa kortilla (tai tietenkin sitten ihan fyysisiä kauppoja, kun nykyään niistäkin löytyy ihan kiitettävästi japanilaisia levyjä).

Ensimmäiseksi on ehdoton luottokauppani, CDJapan.
Kauppa toimii Japanista käsin, mutta sieltä saa erinomaista palvelua myös englanniksi. Ihan kaikkein pienimipiä indies-bändejä tai harvinaisempia vanhoja julkaisuja tuolta ei löydy, mutta muuten todella hyvät valikoimat. Postituskulut ovat yleensä suhteessa hyvinkin siedettävät, ainoat tapaukset joissa joutuu vähän päätään pudistelemaan ovat lehtitilaukset. Ne kun tuppaavat painamaan sen verran enemmän, että joskus postituskulut saattavat olla puolet itse tavaran painosta. Siksipä en itse lehtiä useinkaan tilaa (ja senkin takia etten ihan vielä sitä japania kuitenkaan sujuvasti osaa lukea, jolloin lehdistä on hyötyä vain silmänruokana). Ihan normaali air mail -vaihtoehto tulee nopeasti perille (parhaimmillaan ja useimmiten, jos kotimaan posti suostuu yhteistyöhön, jopa kolmessa päivässä postituksesta), ja paketointi on laadukasta. Tähän kauppaan käy ainakin useamman pankin Visa Electron, joten luottokorttiakaan ei tarvita. Maksu suoritetaan Japanin jeneinä. Suosittelen erittäin lämpimästi!

Toisena paikka josta hankin kaikki korealaiseni, YesAsia.
CDJapanissa on yksi vika: se että sieltä saa vain japanilaisia levyjä ja painoksia. Jos haluaa ns. "aitoa" korealaista (eli oikeasti Koreassa painettua), kannattaa kääntyä YesAsian puoleen. YesAsiassa on aivan hitusen kalliimmat hinnat kuin edellisessä kaupassa, mutta se kuittaantuu ilmaisilla postituskuluilla (!!). Melkein kaikki tuotteet joita itse olen täältä hankkinut ovat kuuluneet ilmaisen kotiinkuljetuksen piiriin (ainoan poikkeuksen teki eräs lehti, enkä vieläkään tiedä miksi). YesAsiaan suoritetaan maksu USA:n dollareina, joten sekin tekee kaupan itse asiassa halvemmaksi (kai se euro vieläkin on vahvempi kuin dollari?). Heille käy myös Visa Electron. Tässä kaupassa on myös se hyvä puoli, että heillä on ilmeisesti useita alihankkijoita ympäri Aasiaa, joten jos joku tuote on muissa kaupoissa loppuunmyyty, nämä saattavat sen hyvinkin jostain varastoistaan löytää, eikä se maksa yhtään sen enempää. :D Huono puoli on kuitenkin se, että YesAsiasta saa huonommin japanilaisia levyjä ja varsinkin japanilaisia painoksia.
Itse kauppa sijaitsee Hong Kongissa ja kaikki paketit lähtevät maailmalle sieltä päin. Tästä johtuen paketin saamissa yleensä kestää jonkin verran kauemmin kuin CDJapanin kanssa. Myöskään paketointi ei ole yhtä hyvä laatuista kuin edellisessä, vaikkakaan mikään minun tilaamani tuote ei ole ollut vahingoittunut. Täällä on myös hyvä valikoima DVD:itä (elokuvia ja sarjoja myös englanniksi teksitettyinä ja livemateriaalia), tosin niiden kanssa kannattaa olla varovainen. Pitää katsoa tarkaan minkä version ostaa, sillä esimerkiksi Hong Kongissa on eri aluekoodi kuin Suomessa. Siellä tehdyt DVD:t eivät välttämättä toimi meidän laitteillamme, joten jos et ole varma pystyykö soittimesi soittamaan kaikkia koodeja, pitäydy vain alueiden 2 (mm. Eurooppa ja Japani) ja 0 (kaikki alueet) DVD:issä.

Tähän väliin hieman yleistä asiaa netistä tilaamisesta. Jos ei halua maksaa veroja Euroopan ulkopuolelta tulevista paketeista, ostoksien yhteissumma on hyvä pitää alle noin 45 euron. Suomessa periaate on, että 22% arvonlisäveroa ei peritä jos se on alle (muistaakseni) n. 11 euroa. Olen kyllä joskus saanut reilusti tuon yli olleen paketin ilman veroja, joten kai se riippuu virkailijastakin. CDJapanilla on tapana laittaa paketin päälle vain ostoksien yhteenlaskettu hinta, ilman postituskuluja, jolloin se saattaa joskus jäädä alle veronkantorajan. YesAsialla taas on tapana olla laittamatta pakettiin hintaa ollenkaan, jolloin olettaisin sen menevän käytännössä aina niin ettei se jämähdä tulliin. Laitonta mutta kätevää. (Laitonta siis heille, uskoisin, meidän tilaajien ei siitä tarvitse välittää hölkäsen pöläystä ;) ). En ole käytännössä tuota vielä kokeillut, kaikki YesAsian pakettini ovat olleet alle tuon 45 euron muutenkin.
Pakettini ovat viivästyneet tai kadonneet kokonaan vain kaksi kertaa. Ensimmäinen oli viime keväänä kun CDJapanista tilaamani paketti katosi kokonaan. Odotin sen 8-9 viikkoa minkä he sanovat paketin saapumisen enimmillään kestävän ja otin sen jälkeen ensin yhteyttä Suomen postiin. Koska minulla ei ollut minkäänlaista seurantanumeroa (tracking number), he eivät voineet auttaa. Otin sitten yhteyttä CDJapaniin. He eivät onnistuneet löytämään pakettia, sanoivat että se on mitä luultavimmin hukkunut matkalla jonnekin. He tarjosivat minulle joko rahani takaisin tai samat tuotteet uudestaan. Valitsin tuotteet ja tällä kertaa he lähettivät ne rekisteröitynä, joten sain tuon seurantanumeronkin. Paketti saapui turvallisesti perille ja kaikki olivat tyytyväisiä (paitsi ehkä CDJapan, heiltä kun katosi tavaraa ties minne...) :D
Viivästys tapahtui tässä juuri ennen joulua. Odotin pakettia YesAsiasta, mutta se oli jo yli viikon myöhässä. Pienen etsimisen (ja ystävän avun) jälkeen kävi ilmi että Hong Kongin postilla oli kapasiteettiongelmia... heillä ei ole tarpeeksi resursseja kaiken lähtevän postin käsittelemiseen, joten ne viivästyvät. Ehdin itse asiassa YesAsialle laittaa jo viestiä, ja sieltä vastattiin tällä samalla informaatiolla. Paketti tuli sitten kyllä aikanaan, muistaakseni noin kaksi viikkoa sen jälkeen kuin sen olisi alunperin pitänyt tulla. Loppu hyvin, kaikki hyvin. :)

Sitten muutama fyysinen kauppa ihan koto-Suomessa.
Keltainen Jäänsärkijä
Mahtava kauppa kaikin puolin. Täältä saa todella sidettävillä hinnoilla levyjä, joskus myös japanilaisia painoksia. Muutakin musiikkia löytyy mielin määrin ja sijainti on todella kätevästi aivan Kampin vieressä. Kannattaa poiketa useampaakin otteeseen.

Levykauppa Äx
Omaan makuuni aivan liian kallis, mutta valikoima ihan kohtuullisen hyvä, ja heiltä löytyy myös "normaali"hintaisia Eurooppa-painoksia. Nämä suostuvat myös tilaamaan levyjä erikseen, joten jos ei pysty/halua käyttää nettikauppoja, tämä on ihan hyvä vaihtoehto.

Sitten on vielä ihan perinteinen Anttila. Joskus heillä on jopa Jrock erikseen omassa hyllyssään. Ainakin pääkaupunkiseudun Anttiloista saa hyvin Eurooppa-versioita eikä tarvitse maksaa itseään kipeäksi. (Pakko mainita että varsinkin Itäkeskuksen Top Ten Anttilassa on aivan mieletön elokuvavalikoima. Sieltä tarttuu lähes joka kerta mukaan useampi DVD... mutta tämähän ei nyt liittynyt asiaan mitenkään. ;D )

PS: Osa levyistäni/tavaroistani on myös eksynyt kotiini erinäisten conien myyntipöydistä, ystävien kautta tai muista nettikaupoista, joten kaikkea en näistä edellä mainituista ole hankkinut.
Korealla tarkoitan tietenkin Etelä-Koreaa.
Ja anteeksi että nämä postaukset ovat nyt niin värittömiä, lupaan laittaa kuvia vähintäänkin niihin joissa esittelen jotain julkaisua. :'D

PPS: Tulipas tästä nyt taas pitkä... mutta minkäs sille voi kun on asiaa. :D Saa kuitenkin olettaa ettei ihan joka postaus tule olemaan näin pitkä, riippuu ihan aiheesta. Ja se vielä, etten tulevaisuudessa varmastikaan tule kirjoittamaan joka päivä, mutta kuitenkin vähintään aina kun saan jotain uutta. Yritän kovasti kirjoittaa myös muuten, varsinkin jos uusien julkaisuiden välillä on pitkä väli. On minulla useampi aihe jo varastossa, joten jonkin aikaa rittää kyllä juttua. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti