6. helmikuuta 2010

パンドラの 箱



PANDORAa kuunnellessa tulee väkisinkin ihmetelleeksi SINCREAn tauolle jäämisen syitä. Niitä kun ei ainakaan tämän albumin perusteella pitäisi olla ollenkaan. SINCREA on kehittynyt aivan suunnattomasti siitä kun näin heidän keikkansa 2008 syksyllä, mutta he eivät ole missään nimessä vielä valmiita. Heiltä löytyisi vielä lahjakkuutta ja taitoja vaikka mihin. On totta, että he sanoivat tulevansa takaisin, mutta sitä ei ikinä tiedä varmasti ennenkuin he oikeasti tulevat takaisin. En millään haluaisi menettää tätä mahtavaa bändiä. Heillä on vielä niin paljon annettavaa ja saavutettavaa.
HALin ääni on parantunut hyvin paljon siitä hyvästä joka se oli silloin aikoinaan. Kitarat, varsinkin soolot, jatkavat TOMOn jo keikalla nähtyä hyvin lahjakasta linjaa, eivätkä HIROn basso ja KAZIn rummut ole yhtään sen huonompia.

Albumi toimii kokonaisuutena varsin hyvin. Rytmiltään ajoittain hyvinkin erilaiset kappaleet on laitettu sopivaan järjestykseen niin ettei kuuntelija missään vaiheessa rauhoitu tai hengästy liikaa.
Henkilökohtaisiksi suosikeiksini nousevat jo aikaisemmin kuullut Garasu no namida, CANDLE ja OVERDRIVE sekä uudet kappaleet 胸いっぱいの愛を (Mune ippai no ai wo), Ageha嬢 (ageha jou) ja LA PAROMA. Tai itse asiassa, pidän kaikista kappaleista erittäin paljon, ei oikeastaan ole reilua valita vain muutamaa. :D

Yritin monta tuntia kirjoittaa jotain järkevää jokaisesta kappaleesta mutta se ei tällä kertaa oikein onnistunut... Niinpä tämä esittely on nyt ehkä hieman nysä. ^^""

Albumin nimi viittaa kreikkalaisen mytologian Pandoraan, joka oli samaisen mytologian mukaan maailman ensimmäinen nainen. Kaikki ovat varmaan joskus kuulleet Pandoran laatikosta. Laatikossa oli kaikki maailman vitsaukset ja hankaluudet, mutta koska Pandora oli utelias, hän avasi laatikon ja kaikki nämä pahat asiat pääsivät vapaaksi maailmaan. Laatikkoon jäi jäljelle vain toivo.
Ehkä hieman parempi selitys (ainakin kattavampi) löytyy täältä.
Tämä myytti mainitaan ensimmäisessä ja viimeisessä instrumentaalissa (Transient Gig #3 ja #4), sekä PANDORA 21 kappaleessa (ainakin näissä. Muissa en viittauksia siihen kuullut).


Albumin mukana tuli myös DVD, joka sisältää live PV:n kappaleesta Mune ippai no ai wo. Tuli kyllä hirveä ikävä kun heitä katseli livenä, vaikkakin niin että live-äänityksen päälle oli laitettu CD-versio. Varsinkin Tomon hymy ja Kazin jatkuva virnuilu onnistuvat aina sulattamaan tämän katsojan sydämen. ♥


DVD:llä oli myös "haastattelu" jossa jäsenet kommentoivat jokaista albumin kappaletta erikseen. Tai no, yrittivät oikein kovasti ainakin. Lähinnä haastattelu meni rumpalin pahoinpitelyyn, bändin sisäiseen läppään ja basistin selostusten taustalla pelleilemiseen. XD Viihdyttävä se pätkä joka tapauksessa oli. ♥


Tässä onkin sitten taas bändi jota tulee erittäin kova ikävä heidän (yhä vieläkin minulle käsittämättömän) taukonsa aikana. Toivon todella, että SINCREA saadaa vielä takaisin, ja oikeastaan mielellään samalla kokoonpanolla.



PS: パンドラの 箱 = Pandora no hako = Pandoran laatikko
PPS: Muistakaa taasen että kuvat saa isommiksi klikkaamalla. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti