6. kesäkuuta 2010

Jump!

En muistanut mainita tästä aikaisemmin ja nyt onkin jo liian myöhäistä... Anteeksi!
No mutta...
Tänään NEXUS järjesti Japanissa konsertin jossa esiintyi neljä (tai viisi) bändiä. Tästä tapahtumasta oli netissä myös livestream, joka alkoi kerrankin ihan ihmisten aikaan kello 11:00 Suomen aikaa.
Mucc, Ayabien Aoi, Girugamesh ja Plastic Tree viihdyttivät yleisöä noin neljän tunnin ajan, ja oli hauskaa!!

Unohdin melkein itsekin katsoa, mutta heräsin juuri sopivasti ja kun Muccun ja Girun pojat Twittereissään siitä puhuivat, muistin itsekin livestreamin linkin etsiä ja ehdin juuri sopivasti katsomaan. ^^ Oikeastaan bändit aloittivat vasta 11:30, mutta sitä ennen ruudulla pyöri PV:itä. Vuorollaan soi Muccun Yakusoku, Girugameshin arrow ja Plastic Treen Sanatorium. Näitä samaisia videoita pyöritettiin myös bändien välissä, tosin Giruilta näkyi välillä myös Dirty Story.


Ensimmäisenä lavalle asteli Mucc. Introna toimi disco-tyylinen biisi jota en tunnistanut; se ei kuitenkaan ollut Muccun omaa tuotantoa.
Varsinaisen liven aloitti FUZZ. Tässä vaiheessa itselläni oli jo bileet pystyssä, sen verran mieletön tämä kappale livenä on. Seuraavana kuultiin OZ, jonka jälkeen seurasi uusi kappale Yakusoku.
Näiden jälkeen Tatsurou piti pienen MC:n, jossa hän ainakin mainitsi illan viidennen bändin, LC5:n. Etukäteishuhuista päätellen kyseessä olisi jonkinlainen sessiobändi, mutta sitä ei syystä tai toisesta valitettavasti livestreamissa päästy näkemään.
Täydellisesti alkanutta settiä täydensivät vielä Ageha, Houkou ja Ranchuu.
Mucc on uskomaton livenä, ei heistä muuta voi sanoa. Tuli ihan ikävä kun taas pääsi heitä noinkin katselemaan. ^^" Ja ihan vain sivuhuomautuksena: Tatsurou näytti mielettömän hyvältä... #____#"

Seuraavaksi oli vuorossa Ayabien Aoi. En kuuntele Ayabieta, enkä edes tiennyt että Aoilla oli myös sooloaktiviteetteja. Musiikki ei sinänsä tehnyt minuun suurta vaikutusta, mutta ainakin hän oli suloinen ja MC:t olivat todella hauskoja. ^__^"" Jos joku Ayabie/Aoi-fani tätä lukee, voin sanoa että hänen settilistaansa kuului ainakin Namida Refrain, GemCEREY, Guilty ja Youth. Näiden lisäksi oli muutama muukin biisi, mutta en saanut niiden nimiä ylös.

Jälleen pienen tauon jälkeen lavalle nousi Girugamesh.
Setti alkoi NOW-albumin introlla ja jatkui vahvasti bit crashilla. Jo ensimmäinen kappale vakuutti minut siitä, että NOW todellakin toimii livenä.
Tätä seurasi varma live-kappale Break Down. Voin sanoa että viimeistään tässä vaiheessa allekirjoittaneen hiukset olivat melkoisen sekaisin... Kuten sanoin, omat bileet. ;)
Ennen uutta kappaletta, sunrisea, Satoshi veti pienen MC:n ja ilmeisesti Niin kitaraongelmien takia he joutuivat aloittamaan kappaleen uudestaan. Siitä huolimatta biisi oli mahtava! Vaikka mitä muut sanoisivat, minusta Girugamesh kuulostaa vieläkin ihan yhtä hyvältä kuin aina ennekin.
Vähän vanhemman tuotannon, Crazy-Flagin kautta siirryttiin jälleen NOWn maailmaan Beastin ja Suirenin mukana.
Ennen viimeisiä biisejä, ShuU päätti sanoa muutaman sanan. Ei siitä sen enempää jäänyt mieleen (paitsi että hän sanoi terveiset myös meille livestreamin katsojille ♥) mutta jossain vaiheessa Ryo nousi rumpujensa takana seisomaan ja otti puhelimellaan kuvan yleisöstä laittaakseen sen Twitteriin. Ihan heti hänellä ei ollut aikaa sitä jakaa, mutta heti heidän settinsä päätyttyä se sinne ilmestyi: http://twitpic.com/1ugh6f
Dirty Story ja driving time tasoittivat tien täydelliselle lopetukselle evolutionin myötä.
Kaikki jäsenet näyttivät todella hyviltä, mutta erityisesti pidin ShuUn luonnollisen rennosta tyylistä ja Satoshi nyt näyttää aina hyvältä. Olin ehtinyt jo unohtaa miten hauskaa katseltavaa Ryo on lavalla, pomppiessaan pystyyn rumpujensa takana aina kun vain mahdollista. XD ♥

Viimeisenä lavan valloitti Plastic Tree. Heitäkään en ole kuunnellut kuin ihan minimaalisesti, mutta halusin silti nähdä minkälaisia he olisivat livenä. Täytyy myöntää, etteivät he ole ollenkaan huonoja, mutta ei minusta siltikään fania saa. Mutta ainakin laulaja Ryuutarou on suloinen näky. ^^" Tässä vielä heidänkin settilista jos jokunen Pura-fani tätä sattuu lukemaan:
Kuuchuu buranko
Elegy
Melt
Makka no ito
Zazafuri zazanari
Melancholic
Ame ni utaeba
Andrometamorphose (encore)

Kaiken kaikkiaan oli tosiaan todella hauskaa!! Toivoisin että tällaisia livestreameja nähtäisiin useimminkin!
Teknisesti livestream toimi yllättävän hyvin; olen tottunut siihen etten pysty kuvaa katsomaan nimeksikään vaan joudun kuuntelemaan pelkkää ääntä. Tällä kertaa ääni oli jälleen virheetön ja kuvassa oli havaittavissa vain pientä pätkimistä ja se taisi koko ajan olla sekunnin murto-osan jäljessä ääntä. Mutta se ei mitenkään haitannut minun katselunautintoani.

Jos joku haluaa jälkikäteen fiilistellä minun sekoamisiani lähetyksen aikana, Twitteristä löytyy. XD

---

Nyt kun vielä muistan, niin mainitsen että ensi tiistaina järjestetään jälleen Annyeong!Party! Järjestyksessä kolmas korealaiseen poppiin keskittyvä tapahtuma kokoontuu Glorialla Helsingin kantakaupungissa. Lisätietoja löytyy tuosta ylläolevasta linkistä. En itse ole vielä ihan varma olenko tulossa, mutta (jälleen kerran) haluaisin kyllä. Katsotaan nyt kerkeänkö jossain välissä piipahtaa paikalla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti