20. maaliskuuta 2010

Special

Miyavi julkaisi kokoversion uudesta biisistään Youtubessa!

雅-MIYAVI- ~ SURVIVE


Kappale itsessään ja erityisesti video ovat hyvin yksinkertaisia, mutta se vain todistaa ettei musiikin tarvitse välttämättä olla monimutkaista tehdäkseen vaikutuksen. Miyavi on kaiksesta päätellen vielä matkalla juurilleen, mutta omalla erityisellä tavallaan hän liikkuu samaan aikaan myös eteenpäin. Change without changing, kuten hän on joskus itsekin sanonut (ja sama ajatus löytyy Ashita, genki ni naare -kappaleen lyriikoista), on minusta hyvin inspiroiva ajatus, ja näen sen selkästi melkein ruumiillistuneena SURVIVEn PV:ssä.
Pidän siis kappaleesta sanoinkuvaamattoman paljon, jos se ei vielä jollekulle käynyt selväksi. ♥

Päivän varsinainen aihe on kuitenkin Top 5.
Minulla on viisi artistia/bändiä ylitse muiden. He painivat täysin eri sarjassa kuin heidän jälkeensä tulevat eikä heitä voi verrata mihinkään, ei edes toisiinsa. Syystä tai toisesta he ovat minulle tärkeämpiä kuin mitkään muut kuuntelemani muusikot enkä näe kenenkään kohalla mahdollisuutta menettää paikkaansa viiden "parhaan" joukossa.
Kerron tänään heistä vain yleisesti; ajattelin kertoa jokaisesta erikseen ja pidemmästi sitten vuorollaan.
Näiden viiden sisällä en ole pystynyt asettamaan minkäänlaista paremmuusjärjestystä; kaikki ovat ansainneet paikkansa eri syistä, eikä heitä sen takia voi verrata toisiinsa. Siispä nämä nyt ovat täysin mielivaltaisessa järjestyksessä.

 kuva täältä

Ensimmäisenä mainittakoon, yllätys yllätys, Miyavi.
Inspiroivat lyriikat, kaikkien ihailun herättävät kitarataidot ja uniikki asenne elämään (muiden muassa) ansaitsevat minun alati kasvavan kunnioitukseni.


Seuraavaksi mies jonka olen täälläkin useaan otteeseen maininnut, hide.
En oikeastaan osaa edes kunnolla selittää miksi hide on minulle niin tärkeä. Rakastan hänen musiikkiaan, hymyään ja lämmintä sydäntään. Hän olisi ansainnut pidemmän elämän.


Edelliseen liittyen, X Japan.
Heidän musiikkinsa herättää suuria tunteita, puhumattakaan bändin pianistirumpalista. We are X, ei voi muuta sanoa.
Lasken tähän kohtaan myös Yoshikin sooloprojektit: Violet UK:n, klassiset viritelmät ja mitkä tahansa muut.


Seuraavaksi hieman edellistä nuorempaa porukkaa, the GazettE.
Tätäkään en ihan varmuudella osaa selittää, he vain ovat Gazette. Kaikki jäsenet toimivat yhdessä niin saumattomasti, että heidän esiitymisensä onnistuvat aina muistuttamaan hyvin elävästi miksi pidän visual keistä niin paljon. He todistavat jatkuvasti kuinka kokonaisvaltaisen kaunista musiikki voi olla.



Viimeisenä, mutta ei missään mielessä vähäisimpänä (paitsi ehkä pituutensa puolesta...), Hyde.
Oli sitten kyseessä soolotuotanto, L'arc~en~ciel tai VAMPS, tämä mies ei jätä ketään kylmäksi ja hänen äänensä sulattaa kylmimmänkin kallion.

Jokaisesta lisää erikseen jossain vaiheessa myöhemmin. Toki kaikkia tulen mainitsemaan muutekin jatkuvasti, mutta tulossa siis ihan pelkästään jokaiselle pyhitetty postaus.


//EDIT
X Japan ja Yoshiki
Lisäys ja Super Junior

2 kommenttia:

  1. hyde hyde hyde hyde hyde hyde <3 <3

    (tämähän siis on täysivaltainen ja hyvä ja asiallinen kommentti)

    -Chirish

    VastaaPoista
  2. Minusta kyllä ihan täysin aiheeseen sopiva kommentti. ;)

    VastaaPoista