31. toukokuuta 2010

ZIPANG


Kouki (vokalisti)

D=OUTin perjantainen keikka oli hauskimpia mitä itse olen kokenut. Yleisöä ei ollut mitenkään ylenmäärin, mutta tulipahan taas todistettua että kyllä sitä pienestäkin porukasta lähtee ääntä ihan tarpeeksi. Bändikin tuntui sen tajuavan ja vaikutti siltä kuin hekin olisivat nauttineet esiintymisestään ja paikalla olostaan hyvin paljon. :D
En tiedä oliko ongelma miksauksessa vai missä, mutta kitaroiden ääntä hädin tuskin kuuli ja vokaalitkin katosivat ajoittain kuulumattomiin. Sitäkin voimakkaammin ja helpommin sai selvää bassoista ja rummuista, eikä siinä mitään; molemmat olivat harvinaisen lahjakkaita ja heitä kuunteli todella mielellään. Eräs biisi (Aoi tori) jouduttiin myös keskeyttämään ja aloittamaan alusta, sillä vokalisti (Kouki) ei pystynyt laulamaan kunnolla liiallisen teatterisavun takia (siis sellaista savuefektiä, ei se oikeasti savua ole, mutta en tiedä onko sillä joku virallinen nimi), mutta ei se tunnelmaa latistanut. Mahdollisista teknisistä ongelmista huolimatta bändi veti yleisön täysin mukaansa ja ilta oli todella hauska ja energinen.

Ibuki (kitaristi)

Koukin persoonallisuus ja käytös kannattivat tunnelmaa eivätkä muut jäsenet jääneet kovin paljon jälkeen. Välispiikeissä käytetty hieman ontuva englannin ja japanin sekoitus teki tehtävänsä ja suurimmaksi osaksi yleisö jopa tajusi mitä Kouki yritti sanoa (paitsi se eräs tarina meni täysin ohi... jotain vedestä, limsasta ja ruokakaupasta... xD). Jossain vaiheessa kuului myös pakollinen kysymys paikalle saapuneiden japaninkielen taidoista ja kun vastaus oli selkeä "Haaaai~!", väitti Kouki meitä valehtelijoiksi ja nauroi vielä päälle... no, kaikkia ei voi miellyttää. ;) Kouki myös lähestyi yleisöä hyvin kiitettävästi ja halusi ilmiselvästi itsekin osoittaa meille (kuten mekin hänelle) kuinka paljon arvosti meidän siellä oloamme.

Hikaru (kitaristi)

Olen ennenkin kiinnittänyt huomiota erinäisten kitaristien maneereihin ja jälleen kerran tämä nousi ajankohtaiseksi. Ibuki sai minut nauramaan (hyvällä tavalla) suloisella tavallaan katsoa yleisöön soittaessaan soolojaan. Hikarulla taasen taisi olla vähän enemmänkin hauskaa, sillä hänen nähtiin naureskelevan ken ties mille keikan aikana.
Soittotaitojensa lisäksi basisti Reika tuntui olevan hieman huomionkipeä... hän kuin huolehti illan fanservice-annoksesta hyvin antoisasti. Koska olen pituusrajoitteinen, en itse todistanut kuin yhden poskipusun, mutta ilmeisesti niitä näkyi useampikin. Kohteena oli kukas muukaan kuin itsekseen virnistelevä kitaristi Hikaru.

Reika (basisti)

Rumpalia ei erinäisistä syistä hirveästi näkynyt, mutta kyllä hänellekin puheenvuoro annettiin ja aivan yhtä mukava ja energinen persoona sieltäkin paljastui kuin muutkin jäsenet.
Suomestakin löytyivät nämä perinteiset "kiitos" ja "minä olen sejase" ynnä muut jo tutuksi käyneen kysyvän äänenpainon saattelemana.

Minase (rumpali)

Aikaisemmin päivällä olin jo löytänyt erään heidän albuminsa (ZIPANG) ja keikalta lähti sitten mukaan CARNIVAL Ukiyo ja valokuvasetti (jonka kuvat löytyvät siis tuosta pitkin postausta).



Jälkimmäisen mukana tuli myös sattumanvaraisesti valittu kuva jostakusta jäsenestä ja minun painoksessani koreili rumpali Minase.


Kaiken kaikkiaan olin siis oikeassa ennustaessani että illasta tulisi hyvin hauska. Osasyynä tälle saattoi tosin olla allekirjoittaneen hieman levoton olotila, mutta kyllä bändikin osasi nostaa tunnelman kattoon. Kannattaa ehdottomasti mennä heitä katsomaan kun he tänne seuraavan kerran eksyvät ja luulen että yleisökin antoi bändille hyvän kuvan suomalaisista ja meidän innokkuudesta keikoilla. :D
Ja täytyy tunnustaa että vaikka keikka ei musiikillisesti tehnytkään mitään hirveän ihmeellistä vaikutusta (ei se huonokaan ollut, ei todellakaan), niin mitä enemmän D=OUTia kuuntelen, sitä enemmän heistä tykkään. Jälleen yksi bändi lisää nyt jo aivan liian pitkään listaan...

Sain keikalta lähtiessäni myös flyerin noin kahden viikon päästä olevalle keikalle. Kyseessä on pieni VK bändi Marie ja heillä on keikka niin Helsingissä kuin Tampereellakin. Lisätietoja täältä. En ole vielä ihan varma, mutta Helsingin keikalle voisi kyllä ihan hyvin lähteä. :)




PS: Vaikka tämä ei nyt mitenkään asiaan liitykään, haluan vain mainita että jos joskus saatte mahdollisuuden mennä Disco Ensemblen keikalle, suosittelen lämpimästi! Kävin heitä lauantaina Tavastialla katsomassa (ensimmäistä kertaa) ja voi hyvänen aika kun keikka teki vaikutuksen! Juuri julkaistu albumi tuntuu olevan todella hyvää kamaa ja he ovat aivan loistavia livenä! Kannattaa todellakin mennä kuuntelemaan joskus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti