8. toukokuuta 2010

Shift + Del

Mikäs olisikaan parempi tapa viettää lauantaita kuin yrittää korjata tietokoneen käsittämättömiä teknisiä ongelmia. Joku ehkä muistaa minun maininneen ohimennen, että sain uuden tietokoneen tammikuun loppupuolella. Tämä on toiminut loistavasti yhtä pientä outoa ongelmaa lukuunottamatta. En tiedä onko ongelma Windowsissa, Winampissa (my music player of choice) vai missä, mutta osa musiikistani soi Winampissa vain noin minuutin ja kaataa sen jälkeen koko ohjelman. Minä siis kopioin CDni koneelle mp3-muodossa, joten kaikki fyysinen musiikkini on myös digitaalisessa muodossa. Kun sain edellisen mp3-soittimeni hieman yli vuosi sitten, sen mukana tuli ohjelma musiikin järjestelemiseen ja kopioimiseen. Jostain syystä en muista mitä käytin sitä ennen, mutta sen jälkeen käytin siis sitä (Creative Centrale nimeltään). Teoriani osan musiikkini toimimattomuuteen oli se, että kaikki jotka olin kopioinut tuolla Creativen ohjelmalla toimivat loistavasti ja kaikki jollain muulla kopioidut eivät toimineet. Suurimmaksi osaksi tämä teoria pitikin paikkansa, mutta muutama poikkeus teki tapauksesta vain oudomman. Jätin teorisoinnit kuitenkin sikseen ja ryhdyin tekemään asialle jotain. Olin aikaisemmin huomannut, että jos kopioin toimimattoman musiikin uudestaan, se rupeaa toimimaan, joten siihen meinasin käyttää tänään hieman aikaa.
Ensiksi piti ottaa selvää mitkä kaikki albumit ja sinkut eivät toimineet. Kävin siis kaikki läpi ja kuuntelin jokaisesta yhtä kappaletta noin minuutin verran. Pikku hiljaa pino alkoi kasvaa ja lopulta näytti tältä:


Joitain noista ei tarvinnut kopioida ollenkaan, sillä niiden sisältämät kappaleet minulla oli jo muissa julkaisuissa, mutta suurin osa kuitenkin. Mukaan pääsi muiden muassa kahta julkaisua vaille kaikki Miyavit, yhtä vajaa kaikki Alice Ninet ja suurin osa hidestä (jota ei tarvinnut kopioida, kiitos juuri tulleen USB-muistin).
Ensimmäinen vastoinkäyminen tuli siinä vaiheessa kun Creativen ohjelma ei suostunutkaan kopioimaan noita. Ihan suosiolla en ruvennut kokeilemaan kaikkia (joten jotkut ehkä olisivatkin onnistuneet), vaan siirryin Windows Media Playerin kopiointi ominaisuuteen... ja tajusin melkein heti miksi en sitä käytä. Se kyllä tunnistaa automaattisesti levyn sisällön, mutta lopputulos onkin vähän mitä sattuu ja jouduin useita levyjä korjailemaan; joskus ihan kokonaankin. Päätin kuitenkin yrittää, sillä en halunnut ruveta asentelemaan/kokeilemaan mitään muutakaan.
Sain kuin sainkin lopulta kaikki kopioitua, mutta siihen menikin noin kolme tuntia... Siis pelkkään kopiointiin, ihan ilman taukoja, suhteellisen nopeaan tahtiin (no, niin nopeaan kuin WMP salli). Sittenkin sinne jäi virheitä, joita en enää jaksa mennä korjaamaan (jotkut artistit väärin kirjoitettuna ja esim. kolme eri kirjoitustapaa L'arc-en-cielille).
Kun seuraava julkaisu saapuu käsiini, saa luvan toivoa että Creative Centrale sen suostuu kopioimaan, en nimittäin käytä WMPiä enää yhtään kertaa. Jos joku tietää jonkun hyvän (ilmaisen) ohjelman, jolla saa kätevästi kopioitua musiikkia, saa mielellään vinkata.

Minun oli tarkoitus jatkaa (tai oikeastaan aloittaa kunnolla) Top 5 -teemaani, mutta katsotaan saanko enää tänään aikaiseksi... siirtynee myöhemmäksi. Artisti jääköön kuitenkin yllätykseksi. ;)


PS: Anteeksi jos tämän postauksen kieli on jotenkin jäykkää... ajatus ei oikein kulje, meinasin koko ajan kirjoittaa englanniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti